onsdag 30. september 2009

Barnerommene

I påvente av flere bilder, kan jeg kanskje skrive litt om planene for barnedelen i huset. Den inneholder 3 soverom, en stue, garderobe og ett bad. Badet er for øyeblikket en bod, og er ikke til å bli bad på lenge enda. Men barna skal jo snart flytte inn på sine nye rom. Jeg har ikke sånn veldig hastverk med det egentlig. Kunne tenke meg at rommene var helt ferdige før de sover der, og det er de ikke. De mangler taklister, og jeg har lyst å innrede de ferdig. Yngstegutt på 4 år, skal ha rommet som er nederst i venstre hjørne. Her blir det nok noen jungelelementer tror jeg. Tenker å male noen motiver på veggen, evt. noen wallies. Det blir uansett ikke noen Disneymotiver eller Spiderman, batman eller denslags.


Etterhvert skal han få seg en oppbygget seng som skal stå på noen benkeskap fra ikea. Prøve å lage en koselig sovekrok til han der - murmeldyret vårt som liker seg i sengen :)


Så får han nok en pult/benk han kan sitte ved og noen hyller til leker. Planlegger å trekke en svær kortavle med et friskt stoff som han kan henge små "kunstverk" på, også lurer jeg på disse bildelistene til å sette litt bøker på langs ene veggen.

Hvite vegger, og heller litt små innslag av farge. I hodet mitt ser jeg for meg fargene lys blå, lys grønn/turkis og brun.


Han får gjerne en sånn en over døren sin.
p> Artige monstre, og her har vi fargeskalaen jeg tenker på!

Eldstegutten skal få mer jordfarger. Han skal få seg et verdenskart på ene veggen. Gøy å se på, lære fra og sette merker på der han har vært. Tar utgangspunkt i fargene i kartet tenker jeg. Ellers liker han godt å leke med militærfigurene som pappaen hadde da han var liten, og trenger masse oppbevaringsplass til småleker. Figurer, lego, småplukk, tryllesaker, ting og tang - det er 7 åringens favorittsysler! Mye rot med andre ord, dersom en ikke har et godt system.

En innebygget bokhylle er alt på plass på rommet, sammen med to eldre objekter som kunne stått på min avdøde morfars gamle formannskontor. Et brunt solid skrivebord med tre skuffer på hver side, samt et brunt enkelt skatoll (med nøkkel!!) stor stas! Der skal de nybyggede legofigurene få stå helt i fred, langt borte fra lillebrors nysgjerrige små hender!

leker litt med tanken på å ha sengen rett ut i rommet, på tvers. Kanskje ikke superpraktisk, men veldig fint, synes jeg. Ender gjerne med å ha sengen inntil veggen, da det kanskje er best å ligge inntil en vegg, men vi får se. Er jo gøy å kunne ha sengen som en lekeplass også da, hvor man kan sitte på begge sider og leke sammen "over sengen"!

Er mye som gjenstår her før de kan flytte inn. Skrivebordet og skatollet skal kanskje få nytt liv i nye farger, og TTT! Men innen jul skal de i alle fall ha flyttet inn tenker jeg, for da er det en lillesøster som skal få flytte inn der de bor nå!

5 kommentarer:

Marta sa...

Så mange fine planer du har!
Gleder meg til å se bilder av det ferdige resultatet!

Godt at det er noen som har tolmodighet, og klarer å vente med å ta i bruk rommene før de er helt ferdige!
Kan ikke skryte på meg det samme... Jeg flytter gjerne inn i huset før en eneste lampe er på plass....:)

Berthas Oldebarn sa...

Hei Kristine!
Så fin blogg du har! Veldig gøy å se...Har hørt så mye flott om huset deres og det stemmer virkelig!
håper du koser deg hjemme med skjønne Mille!
Klem Hege

Åpent hus sa...

Hei Kristine. Høres fint ut det du planlegger. Og likt sånn jeg tenker! :) jeg har noen innlegg om barnerom jeg også, og har planer om å legge ut mer fra det vi har fått laget til ungenes rom i Åpent hus. Ha en fin torsdag!

Marianne sa...

Flotte farger! Har akkurat strikket en monsterbukse med de turkistonene (+brun), veldig fine.
Klem Marianne

Bo med barn sa...

Hei Kristine.

Hvis du kun ønsker å kjøpe kalenderkortene går det helt fint å sende de med vanlig porto. Ikke noe problem. Bare send meg en mail du så ordner vi det! Min mailadr: post@bomedbarn.no