søndag 16. november 2008

Dugnadshelgen!


Sånn ser fasaden ut i kveld!


Inngangspartiet med en midlertidig dør. Skal bli godt å få trapp opp her, men først må graveren komme og sette opp støttemur ved siden av garasjen. Akkurat nå er det vel ca 40 cm opptrinn i en bakke for å komme opp til døren.


Er ikke mange grader ute nå, og temperaturen synker drastisk inne også nå når en hel vegg er åpen, men så utrolig deilig når dette er gjort. Terje har gruet seg lenge til denne jobben! Jeg har lusket meg til kjøkkenet hvor det var 22 grader i går. Nå er det 15 grader her og det er vel det varmeste rommet i øyeblikket utenom badet. Brr...



Denne helgen har MYE blitt gjort, takket være god hjelp på Kjetil, Kurt, Espen og mamma! I går ble hele stuen plastet av m og E og lektet etter at Terje brukte hele fredagen på å isolere. TV-veggen er sikret (!) og det begynner å bli tørt og fint der oppe!

Trappen mellom alle etasjene er snekret ferdig, og resultatet ble en behagelig trapp - heldigvis!

I dag har det vært så flott vær her at det ikke kunne bli noe innearbeid i dag. Kurt, Kjetil og Terje har stått på siden kl 10.00 med å ta ut gamle stuevinduer og holder i skrivende stund på å sette inn nye. For en jobb! Jeg har gjort så godt jeg kan på serveringsfronten, mtp at det er søndag, glemte å handle fornuftig middag i går, så etterpå skal jeg ned og handle inn take out fra Egon til de flittige arbeiderne. Et skikkelig burgermåltid må da friste etter denne arbeidsøkten!

I går dekket Kjetil til terrassen med presenning så det straks er klart for Terje å legge membran. Vi skal ha fliser der ute. Har ikke helt oversikt over hva alle har gjort, men de har i alle fall ikke tatt mange pauser!

tirsdag 4. november 2008

Taket er tekket!

Nå er huset så godt som tett!
Det mangler noen platedeler her og der, men vinduer er satt inn og taket er tekket, så nå kan det bare regne.

Terje holder for tiden på å bygge trappen inne. Den må spesialtilpasses, da avstanden er ulik mellom etasjene. Målet er å bygge en trapp som er behagelig å gå i! Ikke for bratt og ikke for slakk. Arbeider med en formel som sier skritthøyde x 2 + skrittdybde = 63 cm

Kurt har vært en god hjelp de siste ukene! Han har troppet opp nesten hver dag etter arbeid og stått her til det har blitt mer enn mørkt ute. Denne hjelpen er uvurderlig og måtte bare nevnes i dag. Og da kan jeg i tillegg nevne at det er snakk om den verste tiden i byggeperioden mtp vær, vind og temperatur. De siste ukene har det regnet i bøtter og spann, kulden har bitt i neglene, og de har stått på trappen (under tak) og spist middag for ikke å bli "forstyrret" av for mye behagelig varme ved å spise innendørs. Også har det gått noen liter kaffe ;)