søndag 29. juni 2008

Dag 6!


Sånn ser det ut fra veien i dag. Det stykket med presenning er ca den bredden som skal være på det nye tilbygget som skal skråstilles mot den eksisterende garasjen i front her (som skal rives). Den store vindusåningen oppe til høyre blir vinduet inn til terrassen. Altså skal den delen av terrassen være litt skjermet for nordavinden!


Tatt fra andre siden av det vinduet. Blir nok en lun og deilig krok. Rommet innenfor er TV-stuen.


Åpningen til terrassedøren inn til TV-stuen.


Ivrige gutter nyter utsikten fra terrassen i det nydelige været vi hadde i går!


Alle nabobarna oppe for å hjelpe å ta bort gammelt loftsgulv!


Sant det ser bra ut!? 1/4 av taket er revet bort, og støtter er satt opp for den delen som ble "alene". Bjelker og sponplater lagt ned i det som skal bli TV-stuen, samt litt i den kommende stuen.



Sett fra andre siden.

Helgen har gått strålende! Mye er blitt gjort, og i går jobbet Terje alene hele dagen. Vi hadde noen ivrige barn som hjalp litt til i en liten periode, og det var jo kjekt for de! Kveldsmaten nøt vi oppe på taket/gulvet under presenning, da det var siste sjanse til å bruke loftstrappen. Nå er den tettet igjen ovenfra, så eneste mulighet til å komme opp nå er via stige, noe som resulterer i færre besøk fra de små. Guttene syntes det var stas å ta melk og brunostskivene med opp der og høre på pappa sin arbeidsradio mens vi spiste.

I dag har Jørgen vært her i noen timer og hjulpet til med å få opp reisverket til veggene i øverste etasje.

fredag 27. juni 2008

Nå har vi fått mer hjelp!


Her er de kommet enda lenger, og nye bord blir lagt ned!



Utsikten fra vår kommende terrasse og ned i hagen...



Ørjan og Terje står på!



Og guttene vil også hjelpe til!


Her kan man se at det jobbes! Jobben går unna med spikerpistol!

I dag har Ørjan vært her i 4 timer og Jørgen vært her i 5. Forrige dagen var Alex her i 3-4 timer, så det hjelper veldig på!! Tusen takk for hjelpen dere!

Loftveggen er borte!


Fra loftet og mot skogen. Her sitter de omtrent der skyvedøren ut til terassen skal komme. Tar en velfortjent pust i bakken med ekstra stor BigMacmeny! Veggen måtte bort for å kunne legge ned drager over bæreveggen, og skråtaket vi ser halvparten av, må bort for å gi plass til bjelkelaget under terrassegulvet. Neste skritt blir å legge spon over gulvet, før reisverket til stueveggen settes opp.


Litt utsikt fra taket. Her står Jørgen der vi skal ha spisestuen. På hans høyre side kommer et svært vindu som skal gå til gulvet. Tilbygget skal bygges ut mot det treet en ser i venstre bildekant (;o)
Dette bildet er tatt nå nettopp. Som en kan se har været begynt å klarne opp og det er varmt og godt ute, spesielt oppe på taket på varm svart takpapp!

Etter en liten lekkasje...


I dag og i går kveld var det lekkasje på bad og kjøkken. På dette taket med grå papp (badet) kom det inn vann da presenningen ikke dekket nok. På hjørnet over vinduet på det andre taket kom det også gjennom vann. Det gikk heldigvis helt fint! De står her i vår kommende TV-stue og mot skogen blir det terasse. Regnet kom litt tidligere enn varslet, og det var litt for mange åpninger. Måtte sette noen bøtter her og der, og dekke med plast inne, men etter at det ble lagt på en svær presenning, sluttet det å dryppe. Disse åpningene var en del av første kritiske fase, hvor vi skulle få til overgangene mellom tilbygg og gammel del.

Nå er Terje og lillebror Jørgen i gang med å legge bjelkelaget til terrassegulvet over de kommende barnerommene, som i dag er kjøkken og to soverom. Deretter må de sette opp stueveggene, før de kan legge sponplater over hele huset. Dette går unna!




Klokken 22 på kvelden fra samme punkt! Altså har vi sol lenger på kvelden enn det vi har nå!


Reisverket som begynner å komme fint på plass. Helt til høyre kommer Tobias sitt rom, badet skal komme ved siden av det, og bygges ut i det tomrommet mellom de to vinduene. Den store åpningen i reisverket blir trappeåpningen.

tirsdag 24. juni 2008

Arbeidet fortsetter

Terje har slappet litt av i ettermiddag, ettersom jeg var ute og holdt kurs, men da jeg var tilbake var det ut og jobbe! I kveld plater han igjen den ene veggen og klargjør for neste trinn! Samtidig tetter han igjen for regnet som har tatt seg en liten pause i dag og gjort plass for litt solskinn!!

mandag 23. juni 2008

I gang....


Nå er Terje for alvor i gang, og i løpet av to dager (kvelder) har han fått lagt ned sponplater på terrassen og satt og reisverket til vegger rundt. Nå er det tettet med presenning for kvelden, sånn at ikke alt regnet kommer øsende inn...!


Her står han i den kommende trappeåpningen inni huset.


Rommet sett innenfra, fra dagens hoveddør og mot trappehuset.

lørdag 21. juni 2008

Tillatelse ett trinn

I dag kunne vi lese i innsyn på byggesaker at vi har fått tillatelse til å begynne arbeidet!

Det er en STOR dag for oss, og vi har gledet oss og vært spent i laaang tid. Prosessen har vært lang. Fra vi kjøpte tomten i nærheten i september 2006 og planla drømmehuset der, mot at det gikk i vasken og vi fant en ny bolig i det idylliske nabolaget vi bor i nå, til vi endelig kan få lov til å lage omgivelsene sånn vi vil!

Vi gleder oss til å ta fatt på oppgaven, selv om vi vet det blir en intens og slitsom periode i livet vårt. Vi mistet litt troen på Bergen kommune under den forrige søknadsprosessen, men denne gangen har vi hatt en fantastisk saksbehandler som har gjort unna arbeidet i en fei.

Herlige stokkmaur! Hell i uhell kan man si, og det skal bli godt å bli kvitt de ekle små krypene... Fra søknaden ble sendt inn, til den ble godkjent, tok det så vidt over to måneder, og hvem kan klage på det?

Nå skal vi tilbringe helgen på hyttetur, så blir det neste å legge en slagplan!

onsdag 18. juni 2008

Diverse planer over boligen


3. og 4. plan




Underetasjene, garasje og blindkjeller med bodrom til teknisk bl.a.



Illustrasjonene er tegnet av arkitektstudentene våre som har arbeidet med fasaden! Fine?! Det blir ikke riktig så mange/tette vinduer på fasaden ut mot hagen, og det smale vinduet blir kvadratisk, ellers kommer det mer åpninger i taket over terrassen. Men det gir et godt inntrykk likevel.



Her er den tidligere planløsningen!



Tenkt soverom med bad og walk inn, samt gjesterom (den med lilla seng) Kanskje vi kan få en seng som kan slås ned fra veggen dersom det er behov for det?

Perspektivtegning av hallen. Det mørke feltet er et nedsenket betongdekke, gulvet som er nærmest ytterdøren, som i dette tilfellet blir der pilen på bildet er. Innebygget benk med oppbevaring under setet, og i overskap, og et flott sittemøbel lenger inne. Ønsker å kombinere gammelt og flott med moderne og stilig!

Kjøkkenet igjen...

3. og 4. plan
Nå er det nok ikke lenge før vi får svar på byggesøknaden vår, og vi er spente og veldig optimistiske! Det har seg sånn at vi har fått noen uvelkomne gjester i huset vårt. Maaange stokkmaur, som synes det er hyggelig å rusle rundt både på badet, kjøkkenet, soverommene og stuen, og så liker de best å jobbe om natten, for da kan vi nemlig høre lyder inni soveromsveggene hvor de høyst sannsynlig har sine boliger... På grunn av dette problemet ba vi pent om ikke kommunen kunne få litt fart på sakene, og vår hyggelige og arbeidssomme saksbehandler har kastet seg rundt slik at vi kan begynne å rive ned panel og isolasjon for å ta knekken på disse skadedyrene. Er jo ikke mye vits i å rive ned og bygge opp slik det er nå, for så å rive ned igjen for å bygge nytt.

Så nå har vi dristet oss til å kjøpe inn masse materialer, som ligger klart i hagen, og det fine været i helgen som var ble benyttet til å fjerne alt av kledning på huset!

Flere moodboards